VALPLÅDAN

Valplådan


12 Goda råd för dig som är på väg att köpa en beaglevalp för jakt!

Du är på rätt väg i valet av jaktkamrat. Beaglen är en robust, social och vacker jakthund med utomordentliga jaktliga egenskaper som god jaktlust, uthållighet, oömma tassar, samarbetsvilja och ett fint skall.

Inför valet av beaglevalp bör du ta en funderare på hur och vilket/vilka djurslag du vill jaga med din hund, utifrån var du bor i landet. Beaglen får jaga både rådjur, räv och hare. Den används idag av många i första hand för jakt på hare, men det finns också många beaglar som är mer eller mindre specialiserade på de andra två djurslagen, eller som är duktiga all-roundhundar.

Ta god tid på dig i ditt sökande efter din nya jaktkamrat. Ni ska fungera tillsammans i skogen i förhoppningsvis mer än tio år.

Låt övriga familjen vara med i ditt val av ny familjemedlem. Större del av året skall den fungera bra i er hemmiljö.

Välj en hund efter föräldrar som båda är jaktprovsmeriterade på det/de djurslag du avser att jaga, och som är utställda.

Titta på föräldrarnas jaktprovsresultat på Svenska Beagleklubbens hemsida: www.svenskabeagleklubben.se eller via SKK: www.skk.se. Och/eller be att få ta del av avelsdjurens resultat via dess ägare.

Ta i första hand hjälp av avelsrådet i lokalavdelningen (LA) där du bor. Du kan också få råd från de avelsråd som finns i de LA som föräldrarna kommer ifrån. Information om våra 15 Lokalavdelningar (LA) hittar du på Svenska Beagleklubbens hemsida.

Via drevprovsprotokoll på SBlK:s hemsida, eller på SKK:s hemsida, kan du få reda på vilka domare som dömt föräldrarna. Dessa kan du kontakta och ta del av deras synpunkter.

Kontrollera också via avelsråd, domare eller t.ex. utställningsprotokoll föräldrarnas mentalitet.

Titta på föräldrarnas stamtavlor och de jaktliga linjerna och meriterna i tidigare generationer.

Skilj mellan jaktliga meriter och utställningsmeriter i föräldrarnas meritlista. Bim och Bir avser t.ex. utställningsmeriter. Dock betyder goda utställningsmeriter att hunden både är rastypisk, välkonstruerad för jakt, och mentalt sund.

Kommande valpkullar hittar du t ex genom annonserna på SBlK:s hemsida, i tidningen BEAGLE eller genom att ta kontakt med LA:nas avelsråd.


Lycka till i valet av din nya jaktkamrat och familjemedlem.

Valpannonser

 

Valpar väntas under vår/sommaren efter jakt- o utställningsmeriterade

föräldrar. 


e SE J(RÄV)CH RR SE UCH C.I.B LT CH EE CH LV CH PL CH BALTIC CH Rokis

u SE J(KOMBI)CH Swed Pack's Riddare Make My Day 

Välkommen att höra av er.

 

Swed Pack's Kennel

www.swedpacks.se, valp@swedpacks.se, 070/6449333, 070/4921835

ANNONSERING I VALPLÅDAN

För att få annonsera i Valplådan måsta känd Lafora och  MLS status på båda föräldrardjuren finnas. Välkommen med din valpannons!